bornholmerjokesHvis du kan lide sol og dansk natur, som ikke er så dansk igen – så skal du tage en tur til Bornholm. For der er virkelig vidunderligt på hele Danmarks klippeø. Selvom øen er ret lille, så byder den på masser af spændende oplevelser og arrangementer. Disse ting kan du blandt andet opleve på Bornholm:

  • Hammershus
  • Rokkestenen
  • Østerlars kirke
  • Dukkefestival

Hammershus, som er en gammel slotsruin, er nok en af de største turistattraktioner, som du finder på Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største slotsruin, og så dateres den helt tilbage til 1200-tallet. Hvis du er mere til naturoplevelser, så byder Bornholm også på en masse sjove og spændende naturoplevelser. Du kan blandt andet tage til Dueodde, hvor du finder nogle af de bedste sandstrande i Danmark. Eller du kan også tage ud i skoven og finde rokkesten, som er lidt af et naturfænomen. Det er nemlig en kæmpe sten, som rokker på et lille fundament.

Apropos naturfænomener så kan du også tage ud til Ekkodalen, hvor du har mulighed for at råbe – hvad drikker møller? Og så vil du helt sikkert høre øller komme tilbage til dig. Du har også mulighed for masser af andre oplevelser, såsom musikfestivaler og dukkefestivaler, hvis du har en stor passion for dukker.

Med andre ord, så er Bornholm altså bare en ø, som du skal opleve.

Bornholmer jokes

Hvorfor går Bornholmere altid rundt med en saks i lommen? Fordi det er en klippe ø. Ligesom med Århusianeren, molboen og blondinen, så er der bare masser af jokes omkring Bornholmere, hvor det er sådan, det er svært at svare på. Men et bud kunne være, at Bornholmerne er et lille folkefærd, og så taler de en særlig dialekt, som man ikke finder andre steder. Og ligesom med alle andre stereotyper, som adskiller sig en lille smule fra normerne, så er det altid genstand for vittigheder og jokes.

Vittigheder og jokes er en vigtig ting af ikke bare det danske samfund, men rent faktisk er de fleste samfund rundt omkring i verden. Blandt andet er England kendt for en særlig sort humor omkring død, og rejser du til Japan, så vil du opleve en særligt ydmygende form for humor. Japan har blandt andet nogle særlige game shows, hvor almindelige japanere bliver udsat for de mest ydmygende ting.

klik her for de bedste jokes, hvis du kunne tænke dig flere sjove vittigheder om Bornholmeren.