En helt central rolle i et teaterstykkes succes er dets økonomi. Der er mange faktorer, der spiller ind, men det koster uden tvivl penge at skabe et teaterstykke. Det afhænger selvfølgelig af størrelsen og opsætningens karakter, om det er professionelt eller på amatørbasis, men fælles for dem er, at der skal penge op af lommen.
Til mange store opsætninger søges der penge hos fonde og private investorer, eller en mulighed kan være at tage gribe til et kneb: lån penge på nettet for at få økonomien til at hænge sammen. Når et teaterstykke skal sættes op, er en stor del af økonomien billetprisen. Billetprisen er billetten, om man så må sige, til successen for et teaterstykke. Den direkte indtjening ved publikum er en af de bedste måder at finansiere et teaterstykke på.
Men det koster stadig meget at opsætte et teaterstykke, og derfor er prisen også så meget højere end for eksempel en billet til biografen. I biografen er selve produktionen overstået, og skuespillerne, produktionsfolket og andre er betalt. Det eneste, der koster, er er driften af biografen, men selvom det kan være en stor udgift, er den intet sammenlignet med, hvor stor en gruppe af mennesker, det kræver hver dag at opsætte det samme teaterstykke igen og igen.
Billetprisen på et teaterstykke afholder mange fra at tage en tur i teateret, og desværre er det også et af de helt store samtaleemner i teaterverdenen. Hvordan kan man brede teateret ud til folket og gøre det åbent for alle uanset pengepung? Derfor kan små teaterforestillinger, også dem der er gratis, være med til at skabe et behov og en fascination for teaterkunsten, som kan inspirere fremtidige teatergængere til at spare op og sætte penge af til den til tider dyre hobby, det er at gå i teateret. Billetpriserne er en helt central del af teaterøkonomien og derfor en evig diskussion.